Deze maand staat het Circular Cotton Cascade-project in de spotlights. Op 16 november is de RAAK-award, waar Karen Jansen met dit project voor is genomineerd. Daarnaast is het acceleration event van het project op 24 november.

Publicatiedatum
10 november 2023
Onderzoeksgebied

RAAK Award

Jaarlijks reikt Regieorgaan SIA de RAAK-award uit voor het beste praktijkgericht onderzoek. Onder leiding van Maaike van de Kamp – Romijn van Naturalis heeft de jury dit jaar 6 projecten genomineerd voor de award. Eén daarvan is het Circular Cotton Cascade-project dat wordt uitgevoerd onder leiding van onze associate lector Karen Janssen samen met Sanne van den Dungen van Raddis Cotton. In het project kijken de onderzoekers naar manieren om katoen meerdere keren te recyclen en in elke stap waarde te behouden en te maken. Aan het einde van de cyclus wordt het katoen gebruikt als voeding voor nieuwe katoenplanten.

Andere genomineerde onderzoeken zijn onder meer onderzoeken naar jongerenwerk in de online leefwereld van jongeren, klimaatadaptieve bedrijventerreinen en actieve interventies om de zee-egelpopulaties in de Caraïben te herstellen om daarmee weer de groei van koraal te stimuleren. Met de RAAK-award prijs wil Regieorgaan SIA het onderzoek van hogescholen meer bekendheid geven. Het publiek kan mee stemmen over de winnaars van de award. Dat kan via de website van SIA. Tijdens het SIA-congres op 16 november worden de winnaars van de award bekend gemaakt.

 

CCC Acceleration event

24 november 2023, bij Willem Twee in ‘s-Hertogenbosch.

Op het evenement zullen we de resultaten van ons onderzoeksproject delen en onze volgende fase ontwikkelen.
We organiseren een dag vol inspiratie en transformatie. Het wordt een dynamisch evenement vol leuke duo-presentaties uit onderzoek & bedrijfsleven en groepssessies over hoe we de cascade naar de volgende fase kunnen brengen.

Aanmelden voor het CCC acceleration event is mogelijk via de website