Nieuws

Weten wat er speelt in en rond onze onderzoeken? Hier vind je het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen over ons Centre of Expertise, onze projecten en ons team.

11 juni 2024

Kan Demarketing De Wereld Redden?

Welke mogelijkheden hebben wij om onze negatieve impact op onze leefwereld te verminderen? De reclamebranche is bezig met het ontwikkelen van een standaard voor de eigen CO2-uitstoot. Maar er is meer nodig. Kan demarketing een antwoord bieden? 
11 juni 2024

In gesprek met: Zwaluwe Bouw

Zwaluwe Bouw is een regionaal betrokken bedrijf in de bouwsector. De strategie van Zwaluwe Bouw is “Samen met co-makers innovatieve en creatieve producten en diensten ontwikkelen en zorg dragen voor medewerkers, maatschappij en milieu”. Het is niet voor niets dat dit bedrijf mooi aansluit op het praktijkgericht onderzoek van ons Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap. We gaan in gesprek met de oprichter van Zwaluwe Bouw Cor de Heijde, oud-student Nick van Dordregt en hoofd bedrijfsbureau Eric van Ginneken.
10 juni 2024

Publicatie InTechOpen: Perspective Chapter: Educational Technology under Scrutiny in Higher Education

Binnenkort wordt er door InTechOpen een boek gepubliceerd met als voorlopige werktitel “Reducing Carbon Footprint in Different Sectors for Sustainability” door Prof. Taha Selim Ustun. In dit boek wordt een hoofdstuk gepubliceerd ( en nu al online beschikbaar) geschreven door BWNO onderzoekers, Marieke Versteijlen en Marleen Janssen Groesbeek met de titel “Perspective Chapter: Educational Technology under Scrutiny in Higher Education – A Framework for Balancing Environmental, Economic and Social Aspects in a Blended Design”
04 juni 2024

Onderzoek, bedrijfsleven en onderwijs kwamen samen bij het SPRONG Kennisfestival

Op dinsdag 28 mei 2024 vond het SPRONG Kennisfestival plaats met als thema 'Circulair leven en werken in Brabant'. Deze dag stond in het teken van uitwisseling van kennis en inspiratie opdoen. Onderzoekers van Avans en Fontys organiseerden interactieve workshops en twee keynote-sprekers deelden hun visie en ervaring van duurzaam ondernemerschap.
26 mei 2024

Samen ondernemen met impact

Afgelopen donderdag 23 mei vond ons eerste BWNO-event plaats aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch. We kijken terug op een mooie middag die in het teken stond van inspiratie opdoen om een volgende stap te zetten op jouw route van impactvol ondernemen.
15 april 2024

Praktijkgericht onderzoek bij Avans

 Praktijkgericht onderzoek samen met partners is onmisbaar om antwoorden te vinden op maatschappelijke vraagstukken. De 4 Centres of Expertise van Avans, waar dat praktijkgericht onderzoek plaatsvindt, bundelden  tijdens de Avansdag hun krachten in een prikkelende sessie.
15 april 2024

Twee-jarig actieonderzoek in vier exclusieve masterclasses

Wil je bouwen aan een stevige toekomst voor jouw bedrijf én voor de maakindustrie als collectief? Meld je aan om zeker te zijn van je plek!
04 april 2024

Meld je aan voor het SPRONG Kennisfestival

Wil jij ontdekken hoe we de manier waarop we leven en werken toekomstbestendiger kunnen maken? Je bent van harte welkom bij het Sprong Kennisfestival met het thema "Circulair leven en werken in Brabant", op dinsdag 28 mei bij Plaats De Kleine Aarde in Boxtel. Waag de sprong en leer van onderzoekers wat circulair ondernemen betekent.
26 maart 2024

Meld je aan voor het BWNO-event ‘Samen ondernemen met Impact’

Positieve impact creëren is een essentieel streven voor ondernemers en bedrijven die verder gaan dan alleen financiële winst. Door anders te ondernemen hou je niet alleen je bedrijf financieel gezond maar zet je je in voor een positieve verandering in de wereld om ons heen. Maar hoe doe je dat? En vooral waar begin je? Kom naar ons allereerste BWNO-event op 23 mei en raak geinspireerd!
20 maart 2024

Terugblik op de Week van de Circulaire Economie

Terugblik op twee prachtige events die zich afspeelden tijdens de Week van de Circulaire Economie.
13 maart 2024

‘Het gaat erom dat we zuinig omgaan met aanwezige materialen’

In dit interview gaat lector Marleen Janssen Groesbeek in gesprek over circulair bouwen, duurzaamheidsverslaglegging, true pricing, brede welvaart en waarom 'de boeren' zo boos zijn.
12 maart 2024

Met Gate2 brede welvaart in de regio versnellen

Het staat prominent in hun doelstellingen: als regioversneller zet Midpoint Brabant zich in voor verduurzaming en brede welvaart in Midden-Brabant. Onderzoekers van Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap helpen Midpoint om dat doel te realiseren. Maar ook docenten en studenten van Avans brengen hun inzet en ideeën in. Bijvoorbeeld bij Gate2 in Rijen, een innovatiehub van Midpoint Brabant, waar Avans een HELIo heeft ingericht.