Nieuws

Weten wat er speelt in en rond onze onderzoeken? Hier vind je het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen over ons Centre of Expertise, onze projecten en ons team.

15 april 2024

Praktijkgericht onderzoek bij Avans

 Praktijkgericht onderzoek samen met partners is onmisbaar om antwoorden te vinden op maatschappelijke vraagstukken. De 4 Centres of Expertise van Avans, waar dat praktijkgericht onderzoek plaatsvindt, bundelden  tijdens de Avansdag hun krachten in een prikkelende sessie.
15 april 2024

Twee-jarig actieonderzoek in vier exclusieve masterclasses

Wil je bouwen aan een stevige toekomst voor jouw bedrijf én voor de maakindustrie als collectief? Meld je aan om zeker te zijn van je plek!
04 april 2024

Meld je aan voor het SPRONG Kennisfestival

Wil jij ontdekken hoe we de manier waarop we leven en werken toekomstbestendiger kunnen maken? Je bent van harte welkom bij het Sprong Kennisfestival met het thema "Circulair leven en werken in Brabant", op dinsdag 28 mei bij Plaats De Kleine Aarde in Boxtel. Waag de sprong en leer van onderzoekers wat circulair ondernemen betekent.
26 maart 2024

Meld je aan voor het BWNO-event ‘Samen ondernemen met Impact’

Positieve impact creëren is een essentieel streven voor ondernemers en bedrijven die verder gaan dan alleen financiële winst. Door anders te ondernemen hou je niet alleen je bedrijf financieel gezond maar zet je je in voor een positieve verandering in de wereld om ons heen. Maar hoe doe je dat? En vooral waar begin je? Kom naar ons allereerste BWNO-event op 23 mei en raak geinspireerd!
20 maart 2024

Terugblik op de Week van de Circulaire Economie

Terugblik op twee prachtige events die zich afspeelden tijdens de Week van de Circulaire Economie.
13 maart 2024

‘Het gaat erom dat we zuinig omgaan met aanwezige materialen’

In dit interview gaat lector Marleen Janssen Groesbeek in gesprek over circulair bouwen, duurzaamheidsverslaglegging, true pricing, brede welvaart en waarom 'de boeren' zo boos zijn.
12 maart 2024

Met Gate2 brede welvaart in de regio versnellen

Het staat prominent in hun doelstellingen: als regioversneller zet Midpoint Brabant zich in voor verduurzaming en brede welvaart in Midden-Brabant. Onderzoekers van Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap helpen Midpoint om dat doel te realiseren. Maar ook docenten en studenten van Avans brengen hun inzet en ideeën in. Bijvoorbeeld bij Gate2 in Rijen, een innovatiehub van Midpoint Brabant, waar Avans een HELIo heeft ingericht.
12 maart 2024

Brede welvaart in de wijk

De medewerkers van ContourdeTwern houden zich bezig met de meest uiteenlopende onderwerpen. Van buurtbemiddeling en vrijwilligersondersteuning tot jongerenwerk en formulierenhulp. In 14 gemeenten in Brabant en Zuid-Holland staan zij letterlijk midden in de samenleving. Dat motiveerde ContourdeTwern om samen met de onderzoekers van BWNO aan de slag te gaan met verduurzaming in de gemeentes waar ze actief zijn.
07 maart 2024

BWNO Update | Voorjaar

De nieuwe editie van de BWNO nieuwsbrief is gereed. Je leest onder meer over ons allereerste BWNO-event. Ook werpen we een terugblik op het Symposium Continu Verbeteren en delen we details over aankomende evenementen in het kader van de Week van de Circulaire Economie.
14 februari 2024

De film STRAF in het Chassé Theater!

Op 12 maart wordt de korte film STRAF in het theater van Breda getoond: een inspirerende avond met de film STRAF, panelgesprek, cabaret, spoken word en installatiekunst over duurzaam handelen.  
07 februari 2024

SUSTAIN Symposium

Op donderdag 28 maart 2024 wordt het SUSTAIN-onderzoek afgerond met een openbaar slotsymposium. In een gevarieerd programma wordt teruggeblikt op het onderzoek, worden de belangrijkste inzichten besproken en wordt vooruit geblikt: hoe maken we blijvend ruimte voor de kunsten en wie heeft daarin welke rol te spelen?
07 februari 2024

Circulair bouwen = Samen bouwen

In het kader van de Week van de Circulaire Economie organiseren het CoE BWNO | Avans Hogeschool en de Gemeente ’s-Hertogenbosch, het event Circulair bouwen = Samen bouwen.