Cor Beyers nieuwe lector ‘Nieuw Ondernemerschap’

Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw ondernemerschap mag een nieuwe lector verwelkomen. Dr. Cor Beyers, MBA, gaat leiding geven aan het nieuwe lectoraat Nieuw Ondernemerschap. Daarmee voegt het CoE een extra dimensie toe aan het onderzoek naar de transitie richting brede welvaart en nieuw ondernemerschap.

Publicatiedatum
05 oktober 2023
Onderzoeksgebied

Cor Beyers is een veelzijdige wetenschapper met een diverse achtergrond. Geboren en getogen in Zuid-Afrika, heeft hij nu zijn thuisbasis in Europa gevonden. In zijn eerdere loopbaan deed Cor niet alleen onderzoek in de natuurwetenschappen, maar boog hij zich ook over vragen op het gebied van bedrijfskunde en economie. Cor Beyers combineert zijn functie als lector voor het CoE met taken bij de Haagse Hogeschool als docent Big Data Analytics voor de MBA en als projectmanager voor een nieuwe Master, Data-Driven Innovation.

In het bedrijfsleven is Cor Beyers onder meer werkzaam geweest als European Technical Director voor Sherwin Williams in Nederland, Operations and Technical Director voor PGG in Zuid-Afrika, onderzoekers voor Kansai Plascon Africa in Zuid-Afrika en new business consultant en projectmanager bij BASF in Duitsland. Cor Beyers: “Mijn professionele ervaring in de industrie heeft me laten zien dat duurzame bedrijven beter in staat zijn om economische en klimatologische uitdagingen het hoofd te bieden. Dat komt niet alleen de bedrijven zelf, maar ook de gemeenschappen waarin ze opereren, ten goede.” De focus van zijn lectoraat ziet Cor dan ook in het met praktijkgericht onderzoek ondersteunen van bedrijven om de overgang naar duurzaamheid op een verantwoorde manier te maken.