Op 3 oktober was de feestelijke opening van TINT West-Brabant. Een regionaal initiatief om samenwerking op het gebied van inclusieve technologie te stimuleren.

Publicatiedatum
09 oktober 2023
Onderzoeksgebied

Op 3 oktober was de feestelijke opening van TINT West-Brabant. Een regionaal initiatief om samenwerking op het gebied van inclusieve technologie te stimuleren.

In deze samenwerking tussen werkgevers, technologieontwikkelaars, arbeidsmarktprofessionals samen met onderwijs-en kennisinstellingen wordt de mensgerichte toepassing van Technologie voor inclusie en participatie ondersteund. Door samen te leren, onderzoeken en ontwikkelen, worden inwoners van West-Brabant geholpen – door middel van technologie – aan passend werk.

Tijdens de opening kon je kennismaken met de technologieën en betrokken partners. Zo kon je zelf verschillende inclusieve technologieën testen, zoals een VR-bril of het exoskelet. Ook kwam Gastspreker Ton Wilthagen aan het woord.

Door snelle veranderingen op de werkvloer en een tekort aan personeel, is het aantrekken van nieuw personeel een uitdaging. Met behulp van technologie vereenvoudig je jouw werkprocessen. Het maakt complex werk eenvoudiger, zodat meer (potentiële) werknemers het werk kunnen uitvoeren. Sociaal betrokken werkgevers bieden hiermee kansen aan mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.

Deze samenwerking kent vele partners zoals WerkgeversServicepunt West-Brabant (UWV + 14 West-Brabantse gemeenten + de 3 sociaal ontwikkelbedrijven), werkgevers, Curio en Avans Hogeschool. Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap is vanuit AVANS coördinator voor TINT.

Website TINT: Inclusieve technologie en TINT West-Brabant (tint-westbrabant.nl)