In dit interview gaat lector Marleen Janssen Groesbeek in gesprek over circulair bouwen, duurzaamheidsverslaglegging, true pricing, brede welvaart en waarom ‘de boeren’ zo boos zijn.

Publicatiedatum
13 maart 2024

“Voor Avans als kennisinstelling is het heel fijn dat onze onderzoekers kunnen laten zien welke leuke onderzoeken we doen. We zijn druk bezig om uit te dragen naar het werkveld en de buitenwereld hoe we bedrijven en andere organisaties kunnen helpen om circulair te worden. Om duurzaam, dus toekomstbestendig te ondernemen. Binnen de grenzen van wat de mens en de planeet aankan.”

Op 13 maart was er een lezing tijdens de week van de Circulaire Economie over circulaire bouw, samen met collega Ton van Kollenburg georganiseerd door Marleen: “Omdat de bouw een sector is waar heel veel materialen in omgaan die niet altijd even goed zijn voor de natuur en de omgeving. Hoewel je ziet dat de bouw een enorme verduurzaming aan het doormaken is. 10 jaar geleden hoorde ons lectoraat nog dat houtskeletbouw veel te duur is, maar nu zie je er ineens allerlei initiatieven voor. Dat draagt bij aan de circulaire economie, omdat hout gemakkelijk te hergebruiken is. In principe kun je alles recyclen, maar soms is het financieel niet haalbaar.”

 

Lees het volledige interview op avans.nl