RAAK-award nominatie Sia voor het Circulaire Katoencascade-project

Het Circular Cotton Cascade-project van onze associate lector Karen Janssen is genomineerd voor het RAAK-award van Regieorgaan SIA

Publicatiedatum
07 september 2023
Onderzoeksgebied

Jaarlijks reikt Regieorgaan SIA de RAAK-award uit voor het beste praktijkgericht onderzoek. Onder leiding van Maaike van de Kamp – Romijn van Naturalis heeft de jury dit jaar 6 projecten genomineerd voor de award. Eén daarvan is het Circular Cotton Cascade-project dat wordt uitgevoerd onder leiding van onze associate lector Karen Janssen samen met Sanne van den Dungen van Raddis Cotton. In het project kijken de onderzoekers naar manieren om katoen meerdere keren te recyclen en in elke stap waarde te behouden en te maken. Aan het einde van de cyclus wordt het katoen gebruikt als voeding voor nieuwe katoenplanten.

Andere genomineerde onderzoeken zijn onder meer onderzoeken naar jongerenwerk in de online leefwereld van jongeren, klimaatadaptieve bedrijventerreinen en actieve interventies om de zee-egelpopulaties in de Caraïben te herstellen om daarmee weer de groei van koraal te stimuleren. Met de RAAK-award prijs wil Regieorgaan SIA het onderzoek van hogescholen meer bekendheid geven. Het publiek kan mee stemmen over de winnaars van de award. Dat kan binnenkort via de website van SIA. Tijdens het SIA-congres op 16 november worden de winnaars van de award bekend gemaakt.