Terugblik op twee prachtige events die zich afspeelden tijdens de Week van de Circulaire Economie.

 

Publicatiedatum
20 maart 2024

Dinsdag 12 maart werd o.a. de film STRAF getoond in een avondvullend programma in het Chassé Theater in Breda. Zo was er een boeiend panel gesprek met lector Godelieve Spaas, hoogleraar Theo Boer, onderzoeker Nena van der HorstHeleen Torringa filosofiedocent en lid van de Ethische Commissie Avans Hogeschool en filmmaker & theoloog Kees-Jan (C.J.) Mulder aan de hand van het thema ‘Kunnen we vandaag anders handelen om de toekomst te verbeteren?’
Met een optreden van Willemijn de Boer, Spoken Word van Ine Mols en een expositie van Letters to the Future van Elena Lomeli Aguirre en Manouk Streur.

De volgende dag vond het event ‘Circulair bouwen = Samen bouwen’ plaats, dat we in samenwerking met de Gemeente ‘s-Hertogenbosch hebben georganiseerd. Bezoekers van het evenement konden verschillende inspirerende presentaties volgen. Het was een mooie kans om te luisteren naar en te discussiëren met experts op het gebied van circulair bouwen.
Ook presenteerden associate lector Karen Janssen en onderzoeker Han van Son resultaten van het onderzoek ‘Hoger op de ladder’ over hoe we hergebruik schaalbaar kunnen maken. Het was een vol programma met toegang tot veel nieuwe kennis.

Boek Ton van Kollenburg

Presentaties Circulair Bouwen