Mkb-bedrijven hebben vaak te maken met stevige uitdagingen. Het moet allemaal slimmer, groener, schoner, circulair en sociaal. De eisen van deze tijd zijn torenhoog.Want hoe pas je in de duurzaamheidspuzzel van jouw klanten? Welke dialoog voer je met jouw werknemers en relaties over hun (maatschappelijke) waarden? Hoe ga je om met intellectueel kapitaal? En nog belangrijker: hoe integreer je de eisen van deze tijd in jouw strategie, zodat je klaar bent voor de toekomst?

 

Publicatiedatum
15 april 2024

Wij begrijpen dat dit een complexe uitdaging is en willen je hierbij helpen. Daarom nodigen wij jou persoonlijk uit om deel te nemen aan een uniek traject: een 2-jarig actieonderzoek in de vorm van vier exclusieve masterclasses. Deze masterclasses dragen bij aan het onderzoek van Avans Hogeschool, met als doel: het verbeteren van productiviteit bij ondernemingen in brede zin (economisch, sociaal en duurzaam).

Wat bieden wij?

We organiseren vanuit het programma Slimmer Werken – geheel kosteloos – vier kleinschalige masterclasses. Deze zijn bedoeld voor directeur-eigenaren van mkb-maakbedrijven in Midden- en West-Brabant met 20 tot 250 medewerkers.

Samen met vooruitstrevende mkb-ondernemers uit de maakindustrie ga je aan de slag om concrete handvaten te vinden voor een toekomstbestendige onderneming. Via praktijkgericht onderzoek achterhalen we aan welke knoppen een bedrijf kan draaien, hoe daarmee ‘brede productiviteit’ wordt gerealiseerd en welke positieve en negatieve gevolgen dat heeft.

De eerste masterclass start op 29 mei bij Avans Hogeschool in Tilburg (Prof. Cobbenhagenlaan 13) van 13.00 tot 17.00 uur. Een unieke kans om samen met collega-ondernemers deel te nemen aan deze reeks van vier masterclasses.

 

Meld je hier aan! >>

 

Wat levert deelname jou concreet op?

  • Toekomstbestendig ondernemen: maak jouw bedrijf toekomstklaar dankzij inzichten, concrete handvaten en de juiste knoppen om aan te draaien.
  • Financiële stabiliteit: ontdek de waarde van het brede perspectief op productiviteit en integreer dit in jouw winst- en verliesrekening.
  • Netwerkkansen: bouw waardevolle impactrelaties op met gelijkgestemde ondernemers en samenwerkingspartners die jou verder brengen.
  • Imago en profilering: word ambassadeur voor duurzaam en toekomstbestendig ondernemen en verstevig de relaties met je omgeving, klanten en medewerkers.
  • Onderzoeksverrijking: draag bij aan de toekomst van de mkb-maakindustrie én jouw bedrijf. Dankzij jouw deelname voed je het onderzoek naar brede productiviteit van Avans Hogeschool, zodat we met concrete oplossingen kunnen komen voor collectieve uitdagingen binnen het mkb.

 

Aanmelden en praktische informatie

Wil je bouwen aan een stevige toekomst voor jouw bedrijf én voor de maakindustrie als collectief? Meld je aan om zeker te zijn van je plek!

Meld je aan voor 1 mei

De eerste masterclass belooft een waardevolle start te zijn van een tweejarig traject, waaraan jij als directeur, eigenaar, operationeel of financieel directeur mag deelnemen.

Dit onderzoek met actieve inbreng van mkb-maakbedrijvenis een initiatief van Avans Hogeschool, Metaalunie, FME, REWIN en Midpoint Brabant en maakt onderdeel uit van het programma Slimmer Werken, gesteund door de Provincie Noord-Brabant. Dit programma versterkt de productiviteit van de mkb-maakindustrie in Midden-Brabant en biedt oplossingen om slimmer en efficiënter te werken.

 

Wil je meer weten? Klik hier om contact op te nemen.