“Wat is waarde?” sleutelvraag tijdens European Lean Educators Conference (ELEC) 2023

Van de zorg en het bankwezen tot afvalverwerking en de chip-industrie: Lean-denkers uit uiteenlopende branches ontmoeten elkaar tijdens de 9e editie van de European Lean Educators Conference 2023, die van 24 tot en met 26 oktober plaatsvindt bij Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch.

Publicatiedatum
29 september 2023

De deelnemers aan de conferentie hebben één ding gemeen: ze willen waarde creëren. Maar: wat ís waarde eigenlijk? En wat betekent dat voor de toekomst? Die vragen zijn de rode draad door het programma van de drie Bossche congresdagen.

Keynotes
Het thema van ELEC2023 is ‘Challenging the Future with Lean’. Spraakmakende Lean-denkers als Jaap van den Heuvel – emeritus hoogleraar Healthcare Management van de Universiteit van Amsterdam en Mark Hijmans – senior Manager Operational Excellence bij chipfabrikant ASML, delen tijdens ELEC hun kijk op Lean. Ook Arno Koch, de bekende OEE-coach en pleitbezorger van ‘Zero Loss and Zero Emissions’ en Rose Heathcote – Senior Advisor voor Thinking People, geven keynotes tijdens het congres. Ze geven de bezoekers van ELEC2023 een nieuwe kijk op de rol die Lean kan spelen bij de aanpak van maatschappelijke uitdagingen als het opraken van grondstoffen, klimaatverandering en uitval van werknemers.

Nieuw perspectief
Niet alleen bekende namen zetten de toon tijdens ELEC2023. Ook op andere manieren worden de bezoekers geïnspireerd om met een nieuwe perspectief naar Lean en naar de toekomst te kijken. Zo vertelt Serhii Komberianov, voorzitter van het Lean Institute Ukraine, hoe Lean management wordt ingezet in een crisissituatie zoals de huidige oorlog. Pianiste Iris Hond zorgt samen met keynote spreker Jim Lippens, oprichter van de Happiness At Work Experience en grondlegger van “4D Lean”, voor een bijzondere ervaring van waarde tijdens het congres.

Onderzoek
Praktijk en onderzoek komen tijdens ELEC samen in de presentaties van onderzoekspapers en praktijkvraagstukken. Onderzoekers van Avans Hogeschool en andere nationale en internationale onderwijsinstituten, maar ook sprekers uit diverse sectoren van het bedrijfsleven, presenteren hun ideeën in parallelsessies.

Kaarten
ELEC 2023 wordt georganiseerd door Centre of Expertise Brede Welvaart & Nieuw Ondernemerschap van Avans Hogeschool. Toegangskaarten voor het 3-daagse congres kosten €575,- (incl. catering etc) en zijn te bestellen via https://elec2023.avans-evenementen.nl/, waar ook het totale programma te vinden is.