Tijdens het jaarcongres van SIA heeft het project Circular Cotton Cascade dat onder leiding staat van assocciate lector Karen Janssen, de publieksprijs van de RAAK-award gewonnen. Van de zes door de jury genomineerde projecten kreeg ‘CCC’ de meeste (online) stemmen van het publiek.

Publicatiedatum
17 november 2023
Onderzoeksgebied

Jaarlijks reikt Regieorgaan SIA een prijs uit voor het beste praktijkgericht onderzoek.  Met de prijs wil SIA het onderzoek van hogescholen meer bekendheid geven. De Award wordt uitgereikt in twee categorieën: de juryprijs en de publieksprijs. De winnaar van de juryprijs was het project Diadema, van Hogeschool Van Hall Larenstein. Zij doen onderzoek naar methodes die bijdragen aan het behoud van de koraalriffen in het Caraïbisch gebied, in het bijzonder door het kweken van zee-egels.

Voor de publieksprijs kon in de afgelopen periode online gestemd worden op de 6 projecten die door de jury waren voorgedragen. Daarvoor hebben studentreporters de projecten gevolgd en gepromoot via sociale media. Namens BWNO ging Marit Jansen op pad voor deze campagne. De laatste stemmen voor de publieksprijs werden tijdens het SIA-congres uitgebracht, door de aanwezige congresbezoekers. Het onderzoeksteam van de Circular Cotton Cascade, waaronder Karen Janssen, Robin Pereboom en Sanne van den Dungen, mocht uiteindelijk deze award en de felicitaties in ontvangst nemen.

 

RAAK-reporter Marit
RAAK-reporter Marit
Karen en Marit
Marit en Karen
SIA jaarcongres
SIA congresvloer
CCC wint prublieksprijs
CCC wint publieksprijs