Op 25 januari 2024 vond het Symposium Continu Verbeteren plaats bij Onderwijsbouleverard in Den Bosch. Een inspirerende middag gevuld met een Keynote van Arno Koch, afstudeeropdrachten die gepresenteerd werden door studenten van de Minor Continu Verbeteren, een lego serious gaming en de uitreiking van de Lean Green Belts.

Publicatiedatum
26 januari 2024

Het thema van het Symposium Continu verbeteren van dit jaar was ‘Bouwen aan de toekomst’.

De middag begon met een motiverende keynote van Lean expert Arno Koch. Arno vertelde over de toekomst van Lean in het licht van duurzaamheid. Hij vertelde onder meer hoe belangrijk het is om een ‘wij’-attitude te hebben en dat we duurzaamheid nodig hebben om te kunnen overleven. En dat echte waarde levenskwaliteit is. ”Welvaart is een middel tot welzijn, geen doel. We hebben een gebrek aan welzijn.”

Na de speech presenteerden de studenten van de Minor Continu Verbeteren in groepjes hun afstudeeropdrachten, waar ze 7 weken aan hebben gewerkt. Daarna werd er letterlijk gebouwd aan de toekomst tijdens de Lego-workshop ”Bouwen aan de Toekomst” van Cristina Jackson.

Aan het einde van de middag werd het Best Practice Award uitgereikt voor het winnende groepje. Tot slot mochten alle studenten hun welverdiende Lean Green Belt en certificaat in ontvangst nemen.