De Tussenruimte

De Tussenruimte is een unieke plek om te leren voor studenten, medewerkers, bedrijven en burgers. Een plek voor mensen die vinden dat er dingen moeten verandering in onze maatschappij. In de Tussenruimte onderzoek en keer je hoe jezelf en mensen en organisaties om je heen echt in beweging zet. Een plek voor trans- en interdisciplinair werken, leren en onderzoeken 

 

 

Projectleider
Sanne Metsemakers
Onderzoeksthema
Looptijd
Ongoing

De Tussenruimte bereidt de organisatie voor op het (1) trans- en interdisciplinair werken om (2) maatschappelijke vraagstukken verder te brengen vanuit co-creatie en (3) de verbinding tussen onderwijs & onderzoek. Dit doen wij ten alle tijden vanuit (4) eigen engagement van de deelnemers (studenten èn docenten).

Lector Godelieve Spaas is aangesloten bij de Tussenruimte vanuit BWNO.

Minor ACT Act for Change Together.

In deze minor gaan studenten van uiteenlopende opleidingen aan de slag met een maatschappelijk vraagstuk. Ze leren een community op te bouwen met relevante stakeholders die het probleem erkennen (coalition of the willing).

Er worden verschillende workshops gegeven over

  • Brede welvaart en nieuw ondernemerschap
  • Interdisciplinair samenwerken met studenten van uiteenlopende opleidingen
  • Omgeving- en stakeholder analyse
  • Het in beweging krijgen van de coalition of the willing

Deze minor vindt plaats in De Tussenruimte; een werkplaats waar studenten, docenten, onderzoekers, ondernemers en burgers in Breda samen kunnen ontwikkelen om zo transities in de regio naar brede welvaart en nieuw ondernemerschap mogelijk te maken.