Docent-onderzoeker Duurzame Finance & Accounting

Functie
Docent-onderzoeker Duurzame Finance & Accounting
Telefoon

Na bijna 20 jaar als sociaal werker gewerkt te hebben binnen de GGZ, heeft Diede in 2021 de overstap gemaakt naar het onderwijs als docent Social Work. Vrij snel daarna is ze in contact gekomen met het lectoraat DFA, middels Traject Impact waar er wordt samengewerkt met welzijnsorganisatie ContourdeTwern. Inmiddels werkt Dieke al anderhalf jaar met collega’s van het lectoraat, om onzichtbare waarden zichtbaar te maken en bij te dragen een duurzame samenleving.

Expertise

Dieke’s expertise ligt bij sociale duurzaamheid en de manier waarop bedrijven en organisaties kunnen bijdragen aan belangrijke thema’s als gelijkwaardigheid, verminderen van armoede en welzijn. Diversiteit, inclusie en destigmatiseren zijn daarbij haar speerpunten.

Loopbaan

In 2002 heeft Dieke de opleiding SPH in Nijmegen afgerond, daarna gewerkt bij o.a de OGH-stichting, Buro Maks en De Viersprong. Bij de laatste organisatie werkte ze als MBT-sociotherapeut. In 2019 heeft Dieke de Master Social Work behaald.

Dieke over een duurzame toekomst:

Diversiteit en inclusie zijn alleen mogelijk als we in staat zijn om onze eigen vooroordelen te herkennen en bij te stellen.