Docent-onderzoeker Impactvolle Waardeketens

Joop de Zwart is al 25 jaar HBO-docent en begeleidt al even lang studenten in hun onderzoek naar Lean toepassingen in de bouwsector.

Functie
Docent-onderzoeker Impactvolle Waardeketens
Telefoon
Projecten

Joop de Zwart is bedrijfskundige en filosoof en als docent-onderzoeker verbonden aan het lectoraat Impactvolle Waardeketens

Loopbaan

In 1997 studeerde Joop af als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarna hij het onderwijs inging. 2 jaar later ging hij aan het werk voor Avans Hogeschool, aan de Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving. Na de voltooiing van een master in de Filosofie aan de Universiteit van Tilburg, volgde een promotietraject aan de Radboud Universiteit. Dat werd succesvol afgerond met een proefschrift over Corporate Social Responsibility, bekeken vanuit het perspectief van de hermeneutische filosofie. Joop is docent aan de Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving (voornamelijk opleidingen Bouwtechnische Bedrijfskunde en Ruimtelijke Ontwikkeling en de minor Disruptive Events).

 

Expertise

Joop is een Bedrijfskundige en filosoof. Hij focust zich op duurzame en circulaire bedrijfsvoering, continu verbeteren, bedrijfsethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor wat betreft de filosofie is hij naast ethiek vooral gespecialiseerd in de hermeneutiek. Hij zoekt naar verbindingen tussen hermeneutiek en het continu verbeteren in organisaties.

 

Onderzoek

PhD onderzoek: Corporate Social Responsibility, an interpretative practice. Rediscovering CSR through the hermeneutic philosophy of Gianni Vattimo.

Joop over een duurzame toekomst:

"Van een eng naar een breed welvaartsbegrip, zonder iemand onderweg te verliezen."