Een economie die zorgt voor de bodem

Hoe kunnen boeren, burgers en bedrijven er samen voor zorgen dat alle landbouwgrond in Nederland weer regeneratief wordt? En welke bestaansmodellen maken dat mogelijk op de korte en lange termijn? 

 

Projectleider
Godelieve Spaas en Lidwien Jacobs
Onderzoeksthema
Looptijd
Ongoing

Om te komen tot écht duurzame voedselsystemen, helpt een omgeving waarin je in een veilige atmosfeer anders kunt leren, denken en doen. Dat vinden de Brabantse onderwijsinstellingen Avans Hogeschool, HAS green academy en Yuverta niet alleen, ze gaan het ook doen. Door meer samen te werken en ook praktische nieuwe wegen te bewandelen met boeren, wetenschappers, kunstenaars en anderen.

Praktijkgerichte onderzoeksfaciliteit

Het onderzoek wordt gedaan bij Plaats De Kleine Aarde in Boxtel. Deze locatie gaat gaat zich onder invloed van de 3 onderwijsinstellingen verder ontwikkelen tot een praktijkgerichte onderzoeksfaciliteit en hybride leeromgeving. Hier komt een mix van kennis en kennismakers bij elkaar en werken we met en voor boeren aan de voedselsysteemtransitie in de praktijk. Binnen dit onderzoek ‘huist’ ook het Living Lab ‘Food’ van De Circulair Sprong.

Meer weten? Neem contact op met Godelieve Spaas, lector Economie als Gemeengoed.