Fair Jobs

Fair Jobs is een actieonderzoek naar de werking van de uitzendbranche als het gaat om het bemiddelen van arbeidsmigranten. Binnen het project wordt getest of het mogelijk is dit op een eerlijke manier te doen door de belangen van de uitzendkrachten centraal te stellen.

 

 

Looptijd
september - december 2023
Onderzoeksteam

Godelieve Spaas legt de verbinding tussen de opleiding HRM en Fair Jobs. Godelieve Spaas: “Fair Jobs is een unieke mogelijkheid om te onderzoeken hoe een praktische verbeelding van een alternatief uitzendbureau het leven van mensen verandert en nieuwe onderliggende uitgangspunten voor werk en ondernemen blootlegt.”

ORM studenten ontwerpen samen met onderzoekers en de Academie voor Beeldvorming het eerlijkste uitzendbureau van Nederland. Een uitzendbureau van en voor arbeidsmigranten uit Oost Europa. Daarmee onderzoeken we of en hoe we de problemen die zich nu voordoen zoals uitbuiting en onveiligheid te voorkomen. Eerder onderzochten 8 HRM studenten wat de rol van HR kan zijn om deze problematiek te voorkomen. 

Fair Jobs en het winnende idee uit de hackathon zullen onderdeel zijn van het festival Van Wie is de Economie, dat in oktober 2023 plaatsvindt in ‘s-Hertogenbosch.

 

Foto: Fair Jobs, 2022, filmstill. © Academie voor Beeldvorming