Docent-onderzoeker Duurzame Finance & Accounting

Functie
Docent-onderzoeker Duurzame Finance & Accounting
Telefoon
LinkedIn

Tom is docent/tutor bij de opleiding International Business. Hij begeleidt (internationale) studenten bij projecten en geeft les in de onderwerpen finance, economics en sustainability. Daarnaast is zijn focus op het creëren van activerend economie onderwijs waarin aandacht wordt besteed aan duurzaamheid.

Expertise

Tom heeft kennis op het gebied van Algemene Economie and finance, Behavioral Economics en Integrated Reporting. Daarnaast heeft hij ervaring in het ontwerpen van curricula en het ontwikkelen van onderwijsmateriaal. Ook heeft hij ervaring met het opzetten en coördineren van een Internationaal Erasmus project.

Onderzoek

Tom coördineerde het Erasmus+ INTEGRES (Integrated Reporting and Education for Sustainability (2020-2023)
In dit project hebben 5 Europese universiteiten onderwijsmateriaal ontwikkeld over Integrated Reporting.

Loopbaan

Tom heeft aan de universiteit van Maastricht Algemene Economie (1994) gestudeerd. Daarnaast heeft een bachelor education Economics. Sinds 1998 is hij dienst als docent bij Avans. Tot 2016 was hij verbonden aan de opleiding Accountancy en daarna aan de opleiding International Business.
Binnen Avans heeft Tom verschillende rollen en functies vervult; van coach en docent tot lid onderwijscommissie en team leider.

Sinds 2015 is hij kennislid van het lectoraat Duurzame Finance & Accounting. Binnen het lectoraat heeft hij zich vooral gericht op de onderwerpen Integrated Reporting. De laatste drie jaar heeft hij het Europese INTEGRES project gecoördineerd.

 

Tom over een duurzame toekomst

Op zoek naar een nieuwe balans tussen mens, natuur en economie