Senior-onderzoeker Nieuw Ondernemerschap

Functie
Senior-onderzoeker Nieuw Ondernemerschap
Telefoon
LinkedIn

Elena is een betekeniszoeker, een onderzoeker, een leraar, een activist, een kunstenaar, een vernieuwer, een realist-idealist en een gelukkig mens die ernaar streeft de beste versie van zichzelf te zijn en verschil maken in het leven van mensen.

Haar nieuwsgierigheid brengt haar ertoe om verschillende gebieden te verkennen, verschillende rollen te spelen en verschillende mensen en plaatsen te ontmoeten. Gedurende haar hele professionele en persoonlijke leven zijn verandering en “joie de vivre” haar waarden geweest. Elena’s reis heeft haar uit haar geboorteland Mexico meegenomen om een studente in Frankrijk te worden, een marketingmanager in de VS, een vrijwilliger in Oeganda en Nigeria, een avonturier in India en een academicus in Nederland.

Ze is trots op haar vermogen om verschillende schijnbare polariteiten bij elkaar te houden: hoofd en hart, harmonie en chaos, innovatie en consolidatie, denken en doen, divergeren en convergeren, en wereldwijde en lokale acties.

Expertise

Elena heeft verschillende functies vervuld in verschillende delen van de wereld. Ze begon haar carrière in haar geboorteland Mexico, waar ze werkte aan internationale logistiek voor het World Trade Center. Daarna verhuisde ze naar de Verenigde Staten, waar ze voor Shell Motor Oil werkte, eerst als verantwoordelijke voor de integratie van de Latijns-Amerikaanse portefeuille en daarna als verantwoordelijke voor de innovatie van motor in voor de doe-het-voor-me-sector in Noord-Amerika. Elena wilde haar vaardigheden gebruiken om een verschil te maken in het leven van mensen. Daarom verliet ze haar carrière in het bedrijfsleven en werkte ze als marketing- en innovatieadviseur voor Fair Trade in Nigeria en ontwikkelde ze een strategie voor de introductie van de Child Help Line in Oeganda en werkte ze samen met verschillende belanghebbenden om de kinderbescherming in het land te versterken.

Onderzoek

A mindset change for a circular culture in business: In haar onderzoek verkent ze het creëren van een mentaliteit om een cultuur voor een economie of welzijn te bevorderen. Ze onderzoekt hoe waarden, cognitie & bewustzijn en context de verbinding met het multi-identiteit zelf, met de ander en met de wereld kunnen ondersteunen.

Loopbaan

Elena heeft een Maitrise in International Negotiations en een MA in International Sustainable Development Studies. Ze heeft ook certificaten in organisatorische veerkracht, systeemdenken, yoga, kunst en innovatiemanagement.

Elena over een duurzame toekomst

Het is vanuit een plaats van weten en verbinding met onszelf dat we dragers kunnen worden van ons eigen welzijn en dragers van verandering. En dan kunnen we samen met anderen een cultuur creëren die een economie van welzijn in onze contexten kan bevorderen.