Het Kennisfestival maakt deel uit van De Circulaire Sprong. Dit is een onderzoeksproject van de hogescholen Fontys en Avans. In De Circulaire Sprong werken het Fontys lectoraat Circulaire Transitie en het Centre of Expertise Brede Welvaart & Nieuw Ondernemerschap (BWNO) samen aan een circulaire economie in de Brabantse regio. 

Datum
28 mei 2024

Circulair leven en werken in Brabant

Duurzamer omgaan met voedsel of textiel; circulariteit in het hart van je bedrijf verankeren. Er zijn allerlei kansen om de manier waarop we leven en werken toekomstbestendiger te maken. Tijdens het Sprong Kennisfestival op dinsdag 28 mei aanstaande vertellen we je er graag meer over.

We, dat zijn de onderzoekers van de hogescholen Avans en Fontys. Vanuit ons lectoraat Circulaire Transitie (Fontys) en het Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap (Avans) onderzoeken wij in het project De Circulaire Sprong hoe we de overgang naar een circulaire economie in de Brabantse regio kunnen versnellen. Tijdens het Kennisfestival delen we graag onze kennis met jou.

Je kunt 28 mei de hele dag door bij ons binnenlopen, bij Plaats De Kleine Aarde in Boxtel. Die bijzondere locatie zeker een bezoek waard. Studenten, boeren, onderzoekers en kunstenaars onderzoeken hier in de praktijk hoe ons voedselsysteem duurzamer gemaakt kan worden.

Programma

Verder kun je tijdens het Kennisfestival aansluiten bij workshops over bijvoorbeeld het eten van insecten als bron van eiwit, verven met natuurlijke materialen, of bij één van de spraakmakende keynotes rond het thema duurzaam ondernemen. Het programma wordt de komende weken verder ingevuld. Op onze event website kun je daar meer over lezen. Hier kun je je straks ook aanmelden voor de verschillende activiteiten.

Adres: Plaats De Kleine Aarde, Boxtel

Bereikbaarheid per auto

Voor bereikbaarheid per auto adviseren we je om de navigatie- en parkeerinstructies te volgen die op onze website staan. Dit vanwege het beperkt aantal parkeerplaatsen dat het terrein van Plaats De Kleine Aarde heeft.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Kom je met het openbaar vervoer naar Boxtel, dan is het gebruik van een ov-fiets aan te raden. Vanaf het station fiets je in ca. 10 minuten naar Plaats De Kleine Aarde.

We streven ernaar om op spitsbewegingsmomenten tijdens de dag pendelbusjes in te zetten tussen Plaats De Kleine Aarde en NS Station Boxtel; meer informatie hierover volgt later.

We kijken uit naar je komst! Zet de datum alvast in je  Agenda

Deelname is gratis. Wij zijn echter genoodzaakt kosten in rekening te brengen in het geval van no-show.

Wil je geen mailings meer ontvangen over het Kennisfestival? Meld je dan hieronder af.

De Circulaire Sprong is een gezamenlijk initiatief van Fontys Hogescholen en Hogeschool Avans.
Dit onderzoek wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Regieorgaan SIA.

Houd de website van SPRONG in de gaten voor de laatste updates