Lector Nieuw Ondernemerschap

Functie
Lector Nieuw Ondernemerschap
Telefoon

Dr. Cor Beyers, MBA, trad op 1 oktober 2023 aan als Lector Nieuw Ondernemerschap aan Avans Hogeschool. Met een carrière van 20 jaar in de chemische industrie maakte hij drie jaar geleden de overstap naar het hoger onderwijs, waar hij bijdroeg aan masterprogramma’s. Cor benut zijn uitgebreide zakelijke ervaring om zich toe te wijden aan de bevordering van onderwijs en onderzoek op het gebied van transitievraagstukken binnen ondernemens.

Expertise

Cor past zijn bedrijfservaring in innovatiemanagement toe, waarbij hij de nieuwste technologische trends en innovaties identificeert en strategisch inzet om transitie-uitdagingen aan te pakken. Door deze innovaties te implementeren, draagt hij bij aan economische groei binnen bedrijven, met een positieve impact op de bredere samenleving en het milieu tot gevolg. Zijn focus op operationele efficiëntie verbetert duurzame welvaart en leidt tot innovatieve oplossingen die resulteren in economische vooruitgang en een verbeterde leefomgeving voor iedereen.

Onderzoek

Het onderzoek van Cor richt zich op drie belangrijke focuspunten: het bevorderen van brede welvaart, het verbeteren van de effectiviteit van bedrijven en het bestuderen van de impact van gegevensovergangen binnen bedrijven. Gedreven door een diepgaande interesse in de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties, met name die gerelateerd aan “Goede Gezondheid en Welzijn,” heeft Cor actief bijgedragen aan onderzoeksprojecten die nieuwe benaderingen onderzoeken. In een project wordt de mogelijkheid onderzocht om kleine ondernemingen in de eerstelijnsgezondheidszorg in staat te stellen gepigmenteerde huidlaesies te identificeren, met als doel de werkdruk op artsen te verlichten. Dit onderzoek sluit aan bij zijn toewijding om de gezondheid en het welzijn te verbeteren.

Loopbaan

Na het behalen van zijn doctoraat aan de Technische Universiteit Eindhoven, startte Cor zijn carrière bij BASF in Duitsland als laboratoriummanager en maakte later de overstap naar projectmanagement voor innovatieprojecten. Zijn interesse in het introduceren van nieuwe producten leidde tot een nieuwe functie in new business development binnen de verpakkingssector. Cor verliet Duitsland om technisch leidinggevende te worden voor de Afrikaanse innovatieprojecten bij Kansai Plascon, binnen het polymeersegment in Zuid-Afrika. Vervolgens verhuisde hij naar PPG als operationeel directeur in Johannesburg, voordat hij naar Nederland verhuisde als Europese technisch directeur voor Sherwin Williams. Sinds 2020 is Cor werkzaam in het onderwijs. In zijn vorige functie was hij programmamanager voor het MBA-programma aan de Haagse Hogeschool en tevens onderzoeker binnen het lectoraat datascience.

Cor Beyers over een duurzame toekomst:

Bedrijven zijn niet geïsoleerd van de samenleving; ze weerspiegelen economische groei en onze waarden in duurzaamheid en brede welvaart.

Nevenfuncties

Naast zijn rol als lector bij het Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap vervult Cor andere andere functies binne het onderwijs: Docent in de MBA Programma Big Data Analyst en projectleider voor een nieuwe master: Data Driven Business