Docent-onderzoeker Impactvolle Waardeketens

Functie
Docent-onderzoeker Impactvolle Waardeketens
Telefoon

Ineke van Kruining is verbonden aan het lectoraat Impactvolle Waardeketens en werkt als senior onderzoeker en projectleider Artificial Intelligence/Digitale Technologie voor Brede Welvaart & Nieuw Ondernemerschap. Daarnaast is de verbonden aan Technohub Inclusieve Technologie West Brabant (PPS), Hackathon AI4Good, DAC (Data Analytic Capabilities). 

Expertise

Ineke is sinds 2012 werkzaam bij Avans Hogeschool. Ze groeide in Nederland op in het Groene Hart en studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie in Utrecht. Haar expertise ligt in het HRM vakgebied, Digitale technologie, Sociale aspecten van Artificial Intelligence en Inclusieve Technologie.

Onderzoek

In 2014 werkte Ineke aan een verkennend onderzoek naar de succesvolle (her)instroom van langdurig werklozen in reguliere arbeid voor Gemeente Breda. In 2017 verbreedde ze haar interesses door digitalisering in HRM te bestuderen. In de jaren daarop schreef ze onder meer aan TU Eindhoven het abstract Career Implications of Digital Technology.

In 2019 verscheen aan Avans Hogeschool de interne publicatie ‘Digitale Technologie en Administratieve Functies – een oriënterend onderzoek’. Haar expertise in HRM en digitalisering vervolgde ze met onderzoek aan EAWOP Turijn.

Loopbaan

Met als basis een opleiding in arbeidspsychologie heeft Ineke werkervaring opgedaan in profit, non-profit én heeft met vijf kompanen een eigen adviesbureau gehad. Sinds 2012 vervolgde ze haar loopbaan bij Avans Hogeschool, waar ze als docent HRM, coach, projectleider en onderzoeker werkt. De inhoud van haar professionele ervaring is te omschrijven met de twee woorden ‘HRM’ en/of ‘Digitale Technologie’. Van 2017 tot 2021 voerde ze deels een promotieproject uit: ‘Werkeffecten van digitale technologie in administratieve functie en de rol van HRM’. Ineke blijft als ambassadeur hameren op het belang voor HRM’ers (en andere ‘sociale’ professionals) om oog te hebben voor en betrokken te zijn bij de effecten van digitale technologie.

Ineke over een duurzame toekomst:

Ik word als mens gedreven door de behoefte om de wereld onherstelbaar te verbeteren voor individu, organisatie en aarde; ik wil graag helpen en samen realiseren.