Onderzoeker Duurzame Finance & Accounting

Functie
Onderzoeker Duurzame Finance & Accounting
Telefoon

In 2022 sloot Petra zich parttime aan bij het onderzoeksteam van Duurzame Finance & Accounting, waar ze zich richt op geïntegreerde verslaggeving. Petra heeft educatief materiaal ontwikkeld binnen het INTEGRES project en geeft trainingen aan organisaties over duurzame bedrijfsmodellen en integrated reporting.

Van 2016 tot augustus 2023 was Petra Amersfoort docent aan AVANS Hogeschool in Breda, in de School of Management and Finance. Haar belangrijkste onderwijsdomein was administratieve organisatie, een combinatie van procesmanagement, COSO en Lean principes. Naast haar onderwijsactiviteiten was Petra lid van de Curriculumcommissie van de opleiding Finance & Control.

Onderzoek

De focus in Petra’s onderzoek ligt op integraal rapporteren (integrated reporting) en meervoudige waardecreatie.

Loopbaan

Voordat ze bij Avans begon, werkte Petra 25 jaar in financieel management en controlling bij (onder andere) internationale logistieke dienstverleners en bedrijven die medische apparatuur leveren. Niet alleen verantwoordelijk voor het financieel management van Nederlandse bedrijven, maar ook van Belgische, Duitse en Franse bedrijven, heeft Petra een brede internationale ervaring. Sinds 2000 is Petra Qualified Controller en in 2015 behaalde ze de Master of Science in Finance & Control, met een scriptie gericht op waardecreatie na acquisitie.

Vanaf 23 september werkt Petra weer parttime in het bedrijfsleven, waar ze vanuit een financieel perspectief organisaties helpt hun administratieve processen te verbeteren en hun bedrijfsmodellen duurzamer te maken.

Petra over een duurzame toekomst:

Ik help organisaties om de stap te nemen naar duurzaam ondernemen

Publicaties
INTEGRES