Future of Work

Stichting Future of Work is een hybride platform voor artistiek onderzoek en co-creatie onder het artistieke leiderschap van Olga Mink en Godelieve Spaas. Het brengt nieuwe samenwerkingsvormen en duurzame strategieën rondom werk en economie tot stand en stelt visies en verhalen voor om dialoog te stimuleren over de economie van morgen. We vragen ons af hoe die eruitziet als onze behoeften ondergeschikt worden aan de eisen voor een gezond ecosysteem en een rechtvaardige samenleving. Door het ontwikkelen van dit platform wil Future of Work een voorbeeldfunctie nemen en de nieuwe collectieve economie van morgen samen vorm te geven.

Projectleider
Onderzoeksthema
Looptijd
juni 2020 t/m oktober 2023

Er is een groeiend besef dat onze westerse economie is gebaseerd op roofbouw. Roofbouw op de natuur, grondstoffen, het landschap. De aarde en de mens raken letterlijk uitgeput. Deze roofbouw is verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde, vervuiling van milieu en uitbuiting van grote groepen mensen. Dit bedreigt niet alleen menselijk welzijn, maar heeft existentiële gevolgen voor alle soorten. Ons kapitalistische systeem negeert de gevolgen van economische groei en bevordert levensstijlen die gebaseerd zijn op niet-duurzame consumptie en materiële bevrediging.Was economie decennialang het domein van onbetwiste theorieën over schaarste, vrije marktwerking en beperkte overheidsregulering, vandaag zijn de meeste van deze theorieën zo goed als achterhaald.

Het Future of Work platform onderzoekt de relatie tussen mens en economie middels oude en nieuwe verhalen, feit en fictie, mythen en monsters, om het onderwerp economie beter te begrijpen en ons toe te eigenen.

Future of Work wil samen met haar partners een platform zijn voor een collectieve economie, door op een duurzame manier invulling te geven aan deze thema’s. Dit doet ze door het sociale en culturele ecosysteem met elkaar te verbinden en makers, ontwerpers, burgers, kennisinstellingen, ondernemers en MKB mede eigenaarschap te geven in de totstandkoming van ideeën en programma’s. Future of work werkt daarom nauw samen met de volgende partners: Willem Twee, Huis 73, Social Label, Academie voor Beeldvorming, Avans Hogeschool, Gemeente ‘s-Hertogenbosch, Rabo Art Lab en Baltan Laboratories.

Team:

Olga Mink — Artistiek Directeur

Olga Mink is artistiek directeur van Future of Work en werkte voorheen als directeur van Batan Laboratories. Ze is extern onderzoeker voor het lectoraat Nieuwe Economie bij Avans Hogeschool toegepaste wetenschappen. Samen met Reon Brand van Philips Experience Design, stelde ze het boek Co-emerging Economies samen dat werd uitgebracht in 2022.

Godelieve Spaas — Curator

Godelieve Spaas is lector nieuwe economie aan Avans Hogeschool. Zij doet vanuit een antropologisch perspectief onderzoek naar economische principes en vormen van ondernemen die zorgen voor de aarde en al haar bewoners. Haar onderzoeksgroep is een collaboratieve sociale praktijk waarin maken, dialoog, en onderzoek elkaar afwisselen en versterken.

Onno Ephraim — Zakelijk directeur

Bestuur:

Ine Gevers — Artistiek directeur Niet Normaal INT / Voorzitter.

Marianne Hewlett — Senior VP & Chief Marketing Officer Atos Northern Europe / Penningmeester.

Anke van den Broeck — Adviseur St. Joost school of Art & Design / Secretaris.

Stichting Future of Work werkt samen met de volgende mensen om haar programma te ontwikkelen:

Klaas Burger, Peter Zuiderwijk, Alexander Römer, Lieke van der Meer, Bert De Backer, Wouter Corvers, Mojra Vogelnik Škerlj en Jasper Džuki Jelen, Verily Klaassen, Falk Hübner, Reon Brand.

Contact:

Stichting Future of Work
Paardskerkhofweg 15
5223 AJ ‘s-Hertogenbosch
info@futureofwork.nlolga@futureofwork.nl

KvK: 77260376
BTW nr: NL860951443 B01

Volg ons:

LinkedIn · Instagram · Facebook

De belastingdienst heeft Stichting Future of Work aangewezen als ANBI – Algemeen Nut Beogende Instellingen.

Meer info over dit project kan op de website gevonden worden.