Docent-onderzoeker Duurzame Finance & Accounting

Functie
Docent-onderzoeker Duurzame Finance & Accounting
Telefoon

Sandra Jacobs- Poleij is docent bij Avans Hogeschool Accountancy en Finance&Control in Den Bosch en lid van de kenniskring Duurzame Finance&Accounting binnen het expertisecentrum Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap.

Loopbaan

Sandra heeft aan Tilburg University gestudeerd (Bedrijfseconomie), is na haar studie bij PwC in de audit gaan werken en heeft naast deze baan de postdoctorale opleiding voor Register Accountant voltooid. Na PwC heeft zij jarenlang in diverse audit- en F&C-functies bij bank-verzekeraar SNS REAAL gewerkt. Voor zij in 2015 bij Avans ging werken, was zij een aantal jaren zzp’r bij MKB-bedrijven.

Sandra is naast docent ook lid en plaatsvervangend voorzitter van de Examencommissie, ze begeleidt stagiaires en afstudeerders, is coördinator van een aantal onderwijsblokken en van de inzet van het AC-team en ze werkt voor de AC-opleiding mee aan Ambitie2025.

Onderzoek

Sinds september 2022 is Sandra met veel plezier en enthousiasme lid van de kenniskring. Als onderzoeker is zij betrokken bij het halfjaarlijkse afstudeeratelier met accountancy en F&C-studenten met daarin onderzoeksopdrachten voor circulaire, impact, carbon en andere nieuwe vormen van accounting. Zij richt zich daarnaast specifiek op het eenvoudiger maken van de CSRD (duurzaamheidsverslaggeving) voor de MKB-accountant en zijn klanten en  schrijft hiervoor met lector Marleen Janssen Groesbeek een subsidievoorstel (RAAK-mkb; regieorgaan SIA).

Sandra over een duurzame toekomst:

Ik vind het heel mooi dat ik naast mijn docentschap bij accountancy en F&C mijn ambities ook kwijt kan in onderzoek doen naar duurzaamheid en dit vervolgens weer terug kan brengen in het onderwijs.